Meny Lukk

Klare for årets mesterskap i kjepphest på Stange!

Til helgen arrangeres Stangedagene, og lørdag er det klar for tidenes politiske kjepphest-løp. Politikere har rykte på seg for å ri sine politiske kjepphester, men hvor gode er de egentlig på EKTE kjepphester?

Ifor Williams er som kjent blant de største i landet på hestehengere, og med denne ideen fra den finske importøren av Ifor Williams, så ønsker vi å utfordre politikerne til et realt oppgjør, men på en moro og uskyldig måte, sier markedsleder Kim Brandsnes hos Ifor Williams.

Kim Brandsnes (markedsleder) hos Ifor Williams med sine kjepphester.

Den nye idretten har mer enn 20 000 utøvere og følgere bare i Finland, hvor flere konkurranser blir arrangert, hvor elementer fra turn og hestesport blandes sammen.

Som i vanlig sprangridning skal politikerne hoppe over hindre, som varierer i høyde fra 20–30 centimeter, til godt over én meter. I tillegg vektlegges stil og eleganse i stegene.

På grunn av dyre kostnader forbundet med ridning av virkelige hester, har mange omfavnet alternativet, og det arrangeres flere konkurranser, hvor det konkurreres i dressur, sprangridning og et eget fristil-program. I Finland har det også i flere år blitt arrangert nasjonale mesterskap i den nye idretten, som har fått det internasjonale navnet hobbyhorsing.

Vi har alle en «kjepphest» i oss. Ifor Williams Norge har kastet seg over den nye idretten Hobbyhorsing.

Vi liker å tenke utradisjonelt, alle har nok en liten «kjepphest» i seg, og vi ønsker derfor å utfordre de lokale politikerne i Stange. Vi liker å jobbe utradisjonelt, og dette står helt i stil med Ifor Williams sin filosofi, sier Brandsnes.

Alle de politiske partiene i Stange er invitert til å delta, så får vi se hvem som stikker av med seiern!

Kjepphest-løpet arrangeres lørdag 17. august kl. 11.30 ved scenen i Stange sentrum som oppvarming til den politiske debatten.